Calamiteiten- en ontruimingsoefeningen

Hosec, calamiteiten- en ontruimingsoefeningen

Er zijn verschillende scenario’s waarin uw onderneming en uw medewerkers gevaar lopen: van brand, (gas)lekkages en inbraak tot een gewapende overval. In zulke gevallen is adequaat handelen van onschatbare waarde. Onze calamiteiten- en ontruimingsoefeningen zijn dé instrumenten om daarvoor te zorgen.

Calamiteiten- en ontruimingsoefeningen op maat

Tijdens een bedrijfsscan beoordelen we in hoeverre uw organisatie voorbereid is op het omgaan met calamiteiten. Indien gewenst, kunnen we daarvoor calamiteitenoefeningen en ontruimingsoefeningen op maat ontwikkelen. Deze stemmen we specifiek af op de situatie in úw bedrijf. Immers: hoe concreter de oefening, des te groter de kans op succes bij een echte calamiteit.

Risico’s in kaart

We ontwikkelen de oefening in samenspraak met u. Samen bekijken we wat de voornaamste risico’s binnen uw bedrijf zijn en op welke manier we het omgaan met calamiteiten gericht kunnen trainen. Daarbij maken we gebruik van professionele, gecertificeerde medewerkers, zoals acteurs, lotusslachtoffers, hulpdiensten en waarnemers. We filmen de in zet van de BHV-ploeg, zodat we de oefening gericht na kunnen bespreken.

Theorie en praktijk

De deelnemers (de BHV’ers binnen uw organisatie) leren tijdens de oefening de theoretische kant van het omgaan met calamiteiten en ontruiming. Ze weten wat te doen in het geval van een calamiteit en dankzij de praktische oefening zijn zij niet bang om te handelen op het moment dat het er écht toe doet.

Inhoud

Onze calamiteiten- en ontruimingsoefeningen bevatten onder andere de volgende elementen:

  • Voorbereiding voor oefening op maat
  • Controle van bestaande bedrijfshulpverleningsprocedures
  • Voorbespreking buiten de oefenlocatie
  • Oefening met simulanten, waarnemers en lotusslachtoffers
  • Medewerking van plaatselijke brandweer
  • Videoregistratie van inzet BHV-ploeg en brandweer (trainingsvideo voor introductie veiligheidstraining)
  • Evaluatie en rapportage

Bel me terug

Direct meer weten over Calamiteiten- en ontruimingsoefeningen? Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

[contact-form-7 id="156" title="Bel-me-terugformulier"]
[turbo_widget widget-prefix=nav_menu&obj-class=WP_Nav_Menu_Widget&widget-nav_menu--title=Andere+diensten%3A&widget-nav_menu--nav_menu=3]